Салат зелений під заправкою медово-гірчичною з ростбіфом
Салат зелений під заправкою медово-гірчичною з ростбіфом

Салат зелений під заправкою медово-гірчичною з ростбіфом

  ,   ,

4 Травня, 2020

100 лучших рецептов праздничных салатов (Кулинария. 100 лучших рецептов)

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яловичина або телятина - 400‑500 г вирізки

Лимони - 1 шт.

Ялівець - 1 ч. ложка ягід

Салат-латук - 200 г

Селера - 4 стебла

Яблука - 2 шт.

Олія - 1 ст. ложка

Сіль велика

Перець чорний мелений

ДЛЯ ЗАПРАВКИ:

Олія оливкова - 8 ст. ложок

Гірчиця зернова - 2 ст. ложки

Мед - 2 ст. ложки

Лимон - 1 ст. ложка соку

Directions

1Очистити м'ясо від плівок, промити. Легко розчавити ягоди ялівцю ножем. Зняти з лимона цедру, вичавити сік. Скропити м'ясо соком лимона, посолити. Посипати ялівцем, цедрою лимона та перцем. Залишити маринуватися на 30 хвилин.

2Обсмажити ростбіф у невеликій кількості розпеченої олії з усіх боків до рум'яної скоринки.

3Довести м'ясо до готовності в духовці при 220°С впродовж 10 хвилин.

4Очистити стебла селери від жорстких волокон, нарізати тонким пір'ям. Очистити яблука від насіння, нарізати тонкими скибочками.

5ЗАПРАВКА: Змішати мед з гірчицею, додати лимонний сік, ввести оливкову олію.

6Промити листя салату, обсушити, нарвати руками. Додати селеру та яблука, полити заправкою.

7Укласти заправлену суміш у центр тарілки, поруч акуратно викласти тонко нарізані скибочки ростбіфу. Прикрасити цедрою лимона.

00:00