Пиріжки з сиром (творогом)
Пиріжки з сиром (творогом)

Пиріжки з сиром (творогом)

    

8 Травня, 2020

Вкусные пирожки

Ingredients

ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 0,5 кг

Масло вершкове або маргарин вершковий - 200 г

Цукор або цукрова пудра - 250 г

Яйця - 1 шт.

Лимон - 1 ч. ложка соку

Сода харчова

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Сир (творог) - 0,5 кг

Яйця - 1 шт.

Цукор - 0,5 склянки

Масло вершкове - 1 ст. ложка

Ванілін

Сіль - 1 щіпка

ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:

Яйця - 1 шт.

Directions

ТІСТО:

1Маргарин або вершкове масло розтерти до білого кольору, додати цукор або цукрову пудру, розтерти з маслом до однорідності, додати яйце. Розтирати масу, доки повністю не розчиняться кристали цукру.

2Додати соду, сік лимона, сіль, замісити м'яке тісто.

НАЧИНКА:

1Сир (творог) протерти крізь сито або пропустити через м'ясорубку, додати яйце, цукор, трохи солі, ванілін, розтоплене масло і все це добре перемішати.

ПИРІЖКИ:

1Шматок тіста розкачати руками у джгут, нарізати ножем на дрібні шматочки, закатати їх в кульки, потім качалкою розкачати круглі або овальні коржики.

2На коржики покласти по 1 ч. чайній ложці охолодженої начинки, красиво защипити шов.

3Пиріжки покласти на змащене маслом деко, наколоти виделкою, дати 5 хвилин для розстоювання, пензликом або пір'їнкою змастити поверхню яйцем або тільки жовтком.

4Випікати пиріжки в духовці, доки вони не стануть рум'яними.

5Подавати гарячими до чаю.

00:00