Ingredients
ДЛЯ ПІСОЧНОГО ТІСТА:
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 0,5 кг
Масло вершкове або маргарин вершковий - 200 г
Цукор або цукрова пудра - 250 г
Яйця - 1 шт.
Лимон - 1 ч. ложка соку
Сода харчова
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ НАЧИНКИ:
Сир (творог) - 0,5 кг
Яйця - 1 шт.
Цукор - 0,5 склянки
Масло вершкове - 1 ст. ложка
Ванілін
Сіль - 1 щіпка
ДЛЯ ЗМАЩУВАННЯ:
Яйця - 1 шт.
Directions
ТІСТО:
1Маргарин або вершкове масло розтерти до білого кольору, додати цукор або цукрову пудру, розтерти з маслом до однорідності, додати яйце. Розтирати масу, доки повністю не розчиняться кристали цукру.
2Додати соду, сік лимона, сіль, замісити м'яке тісто.
НАЧИНКА:
1Сир (творог) протерти крізь сито або пропустити через м'ясорубку, додати яйце, цукор, трохи солі, ванілін, розтоплене масло і все це добре перемішати.
ПИРІЖКИ:
1Шматок тіста розкачати руками у джгут, нарізати ножем на дрібні шматочки, закатати їх в кульки, потім качалкою розкачати круглі або овальні коржики.
2На коржики покласти по 1 ч. чайній ложці охолодженої начинки, красиво защипити шов.
3Пиріжки покласти на змащене маслом деко, наколоти виделкою, дати 5 хвилин для розстоювання, пензликом або пір'їнкою змастити поверхню яйцем або тільки жовтком.
4Випікати пиріжки в духовці, доки вони не стануть рум'яними.
5Подавати гарячими до чаю.