Котлети з гречки, грибів і цибулі
Котлети з гречки, грибів і цибулі

Котлети з гречки з грибами

  ,   

3 Червня, 2020

249 рецептов без жира (Еда, которая лечит)

Ingredients

Гречана крупа - 1 склянка

Вода - 2 склянки

Гриби (печериці, лісові гриби) відварені - 700‑800 г

Цибуля ріпчаста - 2‑3 шт.

Сіль

Перець чорний мелений

Петрушка або кріп - зелень

Борошно або панірувальні сухарі

Directions

ГРЕЧАНА КАША:

1Гречану крупу добре промити, залити холодною водою, накрити кришкою і довести до кипіння на сильному вогні. Зменшити вогонь до середнього і варити, не перемішуючи, доки гречка не вбере в себе воду.

2Ближче до кінця варіння вогонь зменшити до мінімального і, помішуючи, варити кашу, доки не випарується вся волога.

3Каструлю з готовою кашею обернути махровим рушником і залишити на 10‑15 хвилин.

4Кашу, що упріла, посолити і перемішати.

ГРИБНИЙ ФАРШ:

1Гриби нарізати скибочками, варити 20 хвилин в підсоленій воді.

2Цибулю очистити і дрібно нарізати. Зелень порубати.

3На розігрітій сковороді обсмажувати цибулю 2‑4 хвилини.

4Додати гриби і смажити разом із цибулею, помішуючи, 10‑15 хвилин. Потім посолити, поперчити і охолодити грибну масу.

5Смажені гриби з цибулею покласти в блендер і подрібнити (або прокрутити через м'ясорубку).

КОТЛЕТИ:

1У грибний фарш потроху вмішати гречану кашу так, щоб вийшла щільна густа маса. Додати в фарш зелень і перемішати (смак страви буде залежати від співвідношення гречаної каші та грибів). Маса має вийти в'язкою, щоб з неї можна було ліпити котлети.

2Руками, змоченими у воді, сформувати котлети, обваляти їх у борошні або панірувальних сухарях.

3Котлети викласти на добре розігріту сковороду з антипригарним покриттям і обсмажити з двох боків до рум'яної скоринки.

4Потім зменшити вогонь, накрити кришкою і довести до готовності за 3‑5 хвилин.

00:00