1Почистити моркву, нарізати кубиками та помістити в каструлю. Вимити лимон, натерти на тертушці цедру, віджати сік і процідити через дрібне ситечко. Цедру та сік додати в каструлю з морквою.
2Додати цукор, закрити шаром води і довести до кипіння. Зняти піну шумівкою та варити на слабкому вогні 1,5 години, зрідка помішуючи. Щоб визначити ступінь готовності джему, капнути його на холодне блюдечко. Якщо краплі застигли - джем готовий.
3Дрібно перетерти імбир в міксері, додати у джем і ретельно перемішати.
4Обшпарити окропом скляні банки, обсушити, наповнити джемом і остудити.
5Накрити банки пекарським папером, змоченим коньяком, і закрити герметичними кришками.