Суп з кропивою

  

14 Січня, 2017

Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто

  • Cook: 1 hr 15 mins
  • Yields: каструля 4 л

Ingredients

Курка (свинина, яловичина) - 500 г філе

Картопля - 700 г

Кропива молода - 1 великий пучок (150-200 г)

Цибуля - 200 г

Сіль

Перець

Directions

1М'ясо нарізати невеликими шматочками, залити холодною водою, трохи посолити, варити до готовності (куряче філе - 30 хвилин, свинину чи яловичину - близько 1 години).

2Цибулю дрібно нарізати.

3Щоб кропива не палила, її можна обдати окропом, потім воду злити. Можна кропиву просто помити і дрібно нарізати в гумових рукавичках.

4Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками і додати в киплячий бульйон, варити 5 хвилин.

5Потім додати цибулю (можна цибулю попередньо обсмажити) і кропиву, варити до готовності картоплі (5-7 хвилин). Якщо необхідно, суп посолити, поперчити.

6Можна додати в киплячий бульйон, після того як картопля звариться, збите яйце, добре перемішати.

7Також можна при подачі покласти в тарілку варене яйце. Подавати суп зі сметаною.

Кропиву не можна збирати в місті, особливо біля дороги. Найкращий варіант - привезти її з дачі.

Замість кропиви можна використовувати іншу зелень (наприклад, шпинат), але це вже буде інший суп.

00:00