Суп з кропивою
14 Січня, 2017
Анастасия Скрипкина. 7 дней: готовим вкусно и просто
- Cook: 1 hr 15 mins
- Yields: каструля 4 л
Ingredients
Курка (свинина, яловичина) - 500 г філе
Картопля - 700 г
Кропива молода - 1 великий пучок (150-200 г)
Цибуля - 200 г
Сіль
Перець
Directions
1М'ясо нарізати невеликими шматочками, залити холодною водою, трохи посолити, варити до готовності (куряче філе - 30 хвилин, свинину чи яловичину - близько 1 години).
2Цибулю дрібно нарізати.
3Щоб кропива не палила, її можна обдати окропом, потім воду злити. Можна кропиву просто помити і дрібно нарізати в гумових рукавичках.
4Картоплю почистити, нарізати кубиками або брусочками і додати в киплячий бульйон, варити 5 хвилин.
5Потім додати цибулю (можна цибулю попередньо обсмажити) і кропиву, варити до готовності картоплі (5-7 хвилин). Якщо необхідно, суп посолити, поперчити.
6Можна додати в киплячий бульйон, після того як картопля звариться, збите яйце, добре перемішати.
7Також можна при подачі покласти в тарілку варене яйце. Подавати суп зі сметаною.
Кропиву не можна збирати в місті, особливо біля дороги. Найкращий варіант - привезти її з дачі.
Замість кропиви можна використовувати іншу зелень (наприклад, шпинат), але це вже буде інший суп.