Плов з нутом

  

29 Січня, 2017

Блюда с рисом (Семь поварят)

  • Cook: 1 hr 40 mins
  • Yields: 6-8 порцій

Ingredients

Рис - 800 г

Горох нут - 200 г

Баранина - 350 г м'якоті

Жир баранячий - 300 г

Морква - 400 г

Цибуля ріпчаста - 3-4 шт.

Лавровий лист

Сіль

Перець чорний горошком

Directions

1Нут замочити в холодній воді на 6-12 годин (міняти воду через кожні 1,5-2 години), промитий рис - на 1 годину.

2Моркву нарізати дрібними кубиками, цибулю - кубиками, баранину - великими шматками.

3Перетопити жир і обсмажувати на ньому баранину разом з цибулею до утворення рум'яної скоринки.

4Покласти моркву та нут, влити стільки води, щоб вона покрила всю масу, та тушкувати на помірному вогні 20-25 хвилин.

5Заправити плов сіллю та спеціями, потім рівним шаром викласти рис, налити теплої води так, щоб вона покривала продукти шаром товщиною 2 см, і варити до набрякання рису.

6Після цього залишити плов під кришкою на 30-35 хвилин.

7При подачі викласти плов гіркою на блюдо. М'ясо нарізати дрібними шматочками і помістити зверху.

При варінні плову рис краще не перемішувати, тога плов вийде розсипчастим.

00:00