Салат з червонокачанної капусти з яблуками

  

14 Лютого, 2017

Книга о вкусной и здоровой пище (1984)

Ingredients

Капуста червонокачана - 500 г

Яблука - 2 шт.

Оцет - 0,25 склянки

Цукор - 0,5 ст. ложки

Сіль - 0,5 ч. ложки для перетирання капусти

Олія - 1 ст. ложка

Directions

1Очистити й обмити червону капусту, розрізати на 4 частини і, видаливши качан, дуже тонко нашаткувати гострим ножем або на шатківниці. Скласти капусту в каструлю, обдати окропом, накрити кришкою, дати постояти 20-30 хвилин.

2Відкинути капусту на сито або друшляк, облити холодною водою, віджати, скласти в салатник, заправити оцтом, сіллю, цукром, перемішати та дати постояти ще 20-30 хвилин.

3У готовий салат додати яблука, очищені від шкірки і нарізані скибочками або кубиками.

4У салат можна додати 1 ст. ложку олії.

5Капусту можна не обдавати окропом, а посолити і перетерти руками, доки вона не стане м'якою і не почне виділятися темний сік. Тоді капусту потрібно віджати та залити оцтом, додати цукор і перемішати. Через кілька хвилин забарвлення капусти стане яскравим.

6Салат подають до м'яса, дичини, домашньої птиці та риби.

00:00