Кльоцки картопляні по-соррентінськи
овочеві страви італійська кухня духовка
7 Березня, 2017
Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Кльоцки - 500 г
Соус з помідорів - 400 мл
Моцарелла - 300 г
Пармезан - 80 г
ДЛЯ КЛЬОЦОК:
Картопля (краще крохмалистий червоний сорт) - 500 г
Борошно пшеничне вищого ґатунку - 150 г
Яйця - 1 шт.
Сіль
ДЛЯ СОУСУ:
Томатний соус «Пассата» або помідори, консервовані у власному соку - 500 мл
Базилік - 8 листочків
Олія оливкова extra virgin - 40 мл
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
СОУС:
1Вилити на сковороду томатний соус, додати оливкову олію, листочки базиліку та готувати на середньому вогні, періодично помішуючи, 20-25 хвилин, до загусання. Посолити та поперчити за смаком. Якщо використовуються консервовані у власному соку томати, то спочатку їх подрібнити за допомогою блендера.
КЛЬОЦКИ:
1Помістити картоплю у велику каструлю з холодною водою і посолити (1 ч. ложка солі на 2,5 л води). Довести до кипіння, зменшити вогонь, накрити кришкою і варити приблизно 20 хвилин.
2Злити воду й одразу помістити картоплю в холодну воду на 30 секунд (щоб легше чистилася). Почистити картоплю і натерти її на крупній тертці.
3Помістити у велику миску борошно, терту картоплю, трохи солі та яйце. Замісити тісто. Тісто має бути однорідним, без грудочок.
4Сформувати з тіста «ковбаски» товщиною 1 см, розрізати їх на шматочки довжиною 1 см, з яких руками скачати овали. Притиснути кожен шматочок виделкою, щоб вийшли борозенки.
5Залишити кльоцки на 30 хвилин.
6Закип'ятити в каструлі 2 л води. Опустити кльоцки порціями в киплячу воду на 30 секунд.
7Нарізати моцарелу невеликими кубиками.
8Розігріти духовку до 200 С.
9Змастити томатним соусом глибоку форму для випічки. Викласти в форму варені кльоцки, полити їх томатним соусом, зверху викласти шар з моцарели, а потім рясно посипати тертим пармезаном.
10Поставити форму в духовку приблизно на 15 хвилин, до утворення золотистої сирної скоринки.
Страва з регіону Кампанія