Хліб з в’яленими помідорами

      

21 Вересня, 2016

Печем хлеб дома (Семь поварят)

  • Prep: 4 hrs
  • Cook: 40 mins
  • Yields: 1400 г

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 700 г

Дріжджі пресовані - 40 г

Молоко - 250 г

Яйце - 1 шт.

Цибуля ріпчаста - 1 головка

Цукор - 2 ст. ложки

Чебрець рубаний - 1 ч. ложка

Перець мелений

Сіль

ДЛЯ МАРИНОВАНИХ ПОМІДОРІВ:

Помідори в'ялені - 140 г

Перець чилі - 1 стручок

Часник - 2 зубчики

Чебрець - 2 гілочки

Базилік - 6 листочків

Олія оливкова - ​​1 склянка

Directions

МАРИНОВАНІ ПОМІДОРИ

1Перець чилі розрізати навпіл, видалити плодоніжки і насіння. Часник і базилік порубати. Помідори змішати з маслом, додати перець, часник, базилік і чебрець. Перемішати, закрити кришкою і поставити в холодильник на 3 години.

ОПАРА

1Для опари дріжджі змішати з теплим молоком, додати трохи борошна, щоб вийшло рідке тісто, накрити його і поставити в тепле місце на 30 хвилин.

2У решту борошна додати сіль, цукор, яйце, влити опару, 4 ст. ложки оливкової олії і 2 ст. ложки маринаду від помідорів.

3Вимісити тісто, накрити і поставити в тепле місце на 50 хвилин.

НАЧИНКА

1Помідори вийняти з маринаду і нарізати дрібними кубиками.

2Цибулю дрібно порубати і спасерувати на маслі. Помідори, цибулю і чебрець змішати з тестом і залишити на 30 хвилин.

ХЛІБ

1Тісто розділити на 2 частини і сформувати 2 буханки.

2Деко посипати борошном, викласти на нього хліб, накрити плівкою і залишити ще на 30 хвилин. Потім буханки змочити водою, посолити і поперчити.

3Випікати 40 хвилин при 200°С. За 20 хвилин до готовності накрити хліб пергаментом, щоб скоринка не підгоріла.

00:00