Пиріг грушевий з вином
солодка випічка духовка, святкове
22 Вересня, 2016
Изысканная выпечка 2014 №59
- Prep: 15 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
ДЛЯ БІСКВІТА:
Груші - 4 шт.
Цукор дрібнокристалічний - 50 г
Цукор темно-коричневий швидкорозчинний - 150 г
Яйця - 4 шт.
Вино біле солодке (або цукровий сироп, або яблучний сік) - 300 мл
Масло вершкове розм'якшене - 175 г
Борошно - 300 г
Розпушувач - 1 ч. ложка
Ванільний екстракт - 1 ч. ложка
ДЛЯ ПРИКРАСИ:
Смородина червона - 125 г
Желе з червоної смородини - 125 г
Листочки м'яти - маленький пучок
Directions
ГРУШІ
1Влити біле вино, сироп або сік в каструльку, всипати цукор і довести до кипіння, помішуючи, поки цукор не розчиниться. Зменшити вогонь і варити при слабкому кипінні.
2Очистити груші, розрізати навпіл і вибрати ложечкою серцевину.
3Опустити половинки груш в каструльку з вином (сиропом або соком), накрити кришкою і варити 10-12 хвилин до м'якості.
4Витягти фрукти з каструльки і в кухонному комбайні подрібнити половину груш в пюре, додавши 2 ст. ложки отриманого сиропу. Остудити пюре і залишки груш.
5Закип'ятити сироп і уварити на дві третини. Остудити.
БІСКВІТ
1Розігріти духовку до 180°С.
2У мисці збити вершкове масло з коричневим цукром в світлу кремоподібну масу. По одному ввести яйця, ретельно збиваючи після кожного додавання. Підмішати грушеве пюре і ванільний екстракт. Ввести муку з розпушувачем і вимісити до однорідності.
3Поставити круглу силіконову форму діаметром 22 см на деко і викласти в неї тісто. Розрівняти поверхню і зворотньою стороною ложки зробити в центрі невелику ямку. Випікати 30-35 хвилин - готовність перевірити зубочисткою.
4Дістати з духовки, переставити форму на решітку і залишити охолоджуватися. Часто наколоти зубочисткою, полити увареним винним сиропом і залишити просочуватися.
5Перекласти пиріг на блюдо або дошку.
ПРИКРАСА
1Нарізати скибочками залишки половинок груш і викласти в центрі пирога по колу. У центр покласти червону смородину. Ложкою полити фрукти розігрітим червоносмородиновим желе і прикрасити парою листочків м'яти.
2Для святкового столу можна обв'язати пиріг по нижньому краю гарною стрічкою і подавати на блюді з ніжкою. Подати до пирога шампанське або вино.