Соус сливовий / Соус до м’яса зі слив
консервація, соуси мультиварка
23 Березня, 2017
50 000 избранных рецептов для мультиварки
162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Ingredients
Сливи - 1,5 кг
Цукор - 300 г
Перець чилі - 1,5 стручка
Кінза та базилік - 1 пучок / 300 г
Оцет винний червоний або яблучний - 150 мл
Сіль
Directions
ВАРІАНТ І
1Сливи вимити та видалити кісточки, покласти в чашу мультиварки. Включити режим «Варка на пару» на 10 хвилин.
2Потім сливи подрібнити в пюре за допомогою блендера. Додати цукор, дрібно нарізаний гострий перець, подрібнену зелень і сіль. Масу ретельно розтерти до однорідної консистенції.
3Помістити протерті сливи в чашу мультиварки. Включити режим «Варка на пару» і довести соус до кипіння.
4Додати червоний винний оцет. Включити режим «Тушкування» на 30 хвилин.
5Перекласти соус в стерилізовані банки, закрити кришками. Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.
ВАРІАНТ ІІ
1У чашу мультиварки скласти очищені від кісточок сливи та тушкувати на режимі «Випічка» 10 хвилин.
2Зробити пюре блендером. Додати цукор, сіль, подрібнений гострий перець, зелень і оцет. Добре перемішати та ще розмолоти в пюре за допомогою блендера.
3Встановити режим «Тушкування» на 1 годину.
СТЕРИЛІЗАЦІЯ:
1У чашу мультиварки на дно покласти серветку, налити воду, накрити гвинтовими кришками та простерилізувати в режимі «Пароварка» 15 хвилин.
2Кришки закрутити, перевернути банки та остудити.
3Зберігати в прохолодному місці.