Суп-пюре з гарбуза
25 Березня, 2017
100 лучших рецептов блюд на cкорую руку
- Cook: 30 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Гарбуз - 500 г
Яблука - 2 шт.
Цибуля - 0,5 шт.
Часник - 1 зубчик
Бульйон овочевий або вода - близько 1 л
Імбир - 3-4 см кореня
Перець чилі - 1 шт. маленький
Кориця мелена - 0,25 ч. ложки
Сіль
Перець чорний мелений
Олія для смаження - 1 ст. ложка
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Волоські горіхи очищені - 50 г
Сир з блакитною пліснявою - 50 г
Directions
1Видалити у перцю чилі плодоніжки та насіння. Очистити цибулю і часник. Зрізати у яблук і гарбуза шкірку, вийняти насіння. Нарізати цибулю півкільцями, подрібнити часник. Натерти імбир на дрібній тертці. Нарізати перець чилі, яблука та гарбуз шматочками.
2Розігріти олію в каструлі з товстим дном, обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, імбир і перець чилі, обсмажувати 1 хвилину.
3Покласти яблука та гарбуз, смажити ще 4-5 хвилин.
4Влити 2-3 ст. ложки бульйону, посолити, поперчити, всипати корицю, обсмажувати ще 3 хвилини, помішуючи.
5Влити овочевий бульйон так, щоб рідина покривала овочі на 2 см, тушкувати під кришкою близько 10 хвилин до м'якості гарбуза.
6Подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера, при необхідності додати гарячий бульйон.
7Обсмажувати волоські горіхи на сухій сковороді 5-10 хвилин, крупно порубати. Нарізати сир кубиками. Перед подачею посипати суп горіхами та сиром.