Суп-пюре з гарбуза

    

25 Березня, 2017

100 лучших рецептов блюд на cкорую руку

  • Cook: 30 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Гарбуз - 500 г

Яблука - 2 шт.

Цибуля - 0,5 шт.

Часник - 1 зубчик

Бульйон овочевий або вода - близько 1 л

Імбир - 3-4 см кореня

Перець чилі - 1 шт. маленький

Кориця мелена - 0,25 ч. ложки

Сіль

Перець чорний мелений

Олія для смаження - 1 ст. ложка

ДЛЯ ПОДАЧІ:

Волоські горіхи очищені - 50 г

Сир з блакитною пліснявою - 50 г

Directions

1Видалити у перцю чилі плодоніжки та насіння. Очистити цибулю і часник. Зрізати у яблук і гарбуза шкірку, вийняти насіння. Нарізати цибулю півкільцями, подрібнити часник. Натерти імбир на дрібній тертці. Нарізати перець чилі, яблука та гарбуз шматочками.

2Розігріти олію в каструлі з товстим дном, обсмажити цибулю до прозорості. Додати часник, імбир і перець чилі, обсмажувати 1 хвилину.

3Покласти яблука та гарбуз, смажити ще 4-5 хвилин.

4Влити 2-3 ст. ложки бульйону, посолити, поперчити, всипати корицю, обсмажувати ще 3 хвилини, помішуючи.

5Влити овочевий бульйон так, щоб рідина покривала овочі на 2 см, тушкувати під кришкою близько 10 хвилин до м'якості гарбуза.

6Подрібнити вміст каструлі за допомогою блендера, при необхідності додати гарячий бульйон.

7Обсмажувати волоські горіхи на сухій сковороді 5-10 хвилин, крупно порубати. Нарізати сир кубиками. Перед подачею посипати суп горіхами та сиром.

00:00