Асорті грибне (печериці, гриби шіїтаке й устричні)
30 Березня, 2017
50 000 избранных рецептов для мультиварки
Ingredients
Печериці - 225 г
Гриби шіїтаке - 125 г
Гриби устричні - 125 г
Цибуля шалот - 40 г
Масло вершкове - 30 г
Часник - 1 зубчик
Зелень петрушки - 1 ст. ложка
Чебрець
Перець чорний мелений
Сіль
Directions
1Вимити й обсушити всі гриби. Печериці нарізати четвертинками. Відрізати ніжки шіїтаке, капелюшки нарізати скибочками по 2-3 см. Устричні гриби розрізати на половинки.
2Нагріти на середньому вогні в сотейнику вершкове масло. Влити в чашу мультиварки розтоплене вершкове масло. Додати очищену від лушпиння та дрібно нарізану цибулю шалот. Включити режим «Смаження» або «Випічка» на 1-2 хвилини.
3Додати всі гриби, посипані чебрецем, сіллю та меленим чорним перцем. Включити режим «Тушкування» на 15-20 хвилин. Готувати до випаровування зайвої вологи.
4Додати подрібнений часник і дрібно нарізану зелень петрушки за 1-2 хвилини до готовності.
5Гарячі гриби укласти в скляні банки, закрити кришками та поставити стерилізувати на 30-60 хвилин.
6Перевернути банки догори дном, накрити ковдрою і залишити до повного охолодження.