Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания
Cook: 15 mins
Yields: 6 порцій
Ingredients
Кускус цільнозерновий - 1 склянка
Горіхи кеш'ю рубані - 0,25 склянки
Мигдальна стружка бланширована - 0,25 склянки
Фундук рубаний - 2 ст. ложки
Сік яблучний - 1,5 склянки
Олія ріпакова - 1,5 ст. ложки
Фініки нарізані - 0,75 склянки
Молоко соєве (за бажання)
Directions
1У великій сковороді обсмажувати горіхи 3-4 хвилини на середньому вогні, до світло-коричневого кольору.
2Налити яблучний сік в невелику каструльку та довести до кипіння. Всипати кускус і варити 1 хвилину. Зняти з вогню та залишити на 5 хвилин.
3Додати масло, фініки та горіхи. Розкласти по тарілках і при бажанні подавати з невеликою кількістю соєвого молока.
У Тунісі домогосподарки готують на сніданок варений кускус, посипаний фініками, горіхами і цукром. У нашій версії використовуються натуральні підсолоджувачі - яблучний сік і сушені фініки. Виходить смачний і легкий десерт (в цій страві міститься близько 20% рекомендованої добової норми клітковини). Оскільки за традицією кускус подають з молоком, при бажанні можна додати трохи соєвого молока.
Еквівалентно 1 порції хліба або крохмалевмісних продуктів, 1,5 порції фруктів і 2 порцій жирів. При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 41,8 г. При вагітності. В 1 порції міститься майже 2 мг заліза.