Ingredients
Баклажан - 1 шт. середнього розміру
Перець болгарський - 1 шт. великий
Помідори - 2 шт. великих
Цибуля - 1 шт. велика
Часник - 2 зубчики
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Рис - 1 чашка
Бульйон - 2-3 чашки
Горіхи (краще кедрові) подрібнені - 0,5 чашки
Сіль
Перець чорний мелений
Кріп - 3 ст. ложки подрібненої зелені + кілька свіжих гілочок
Петрушка - 3 ст. ложки подрібненої зелені
М'ята - 1 ст. ложка подрібненої зелені
Сметана або йогурт
Directions
1Баклажан розрізати навпіл, гострим ножем вискоблити та дрібно нарубати м'якоть. З перцю зрізати верхівку, видалити серцевину та насіння. З помідорів зрізати верхню частину, ложечкою вийняти м'якоть і нарізати разом з верхівками.
2Обсмажувати в олії цибулю, часник і м'якоть баклажанів 10 хвилин.
3Насипати рис і потримати на вогні ще 2 хвилини.
4Додати м'якоть помідорів, бульйон, горіхи та приправи, довести до кипіння, закрити кришкою та потримати на повільному вогні 15 хвилин. Посипати дрібно нарубаною зеленню.
5Бланшувати половинки баклажанів і перець в окропі близько 3 хвилин, дати їм обсохнути.
6Ложкою вкласти начинку в «контейнери» з баклажана, помідорів і перцю та розкласти їх на змащене жиром деко.
7Запікати 25-30 хвилин в розігрітій до 190°С духовці.
8Подавати блюдо гарячим, поливши ложечкою сметани або йогурту та прикрасивши гілочками кропу.