Форель з імбиром
страви з риби духовка, здорове харчування, на пару
11 Травня, 2017
100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
Форель - 500 г
Суміш перців горошком
Сіль
Сухі трави (базилік, орегано)
Імбир сушений - 5 г
Мускатний горіх - 10 г
Directions
1Вимити та просушити рибу. Очистити від зайвих плівок, якщо такі є, і нарізати порційними шматочками.
2ПРИПРАВА ДЛЯ РИБИ: змішати суміш перців (краще використовувати горошком, для більшого аромату), сіль, улюблені сухі трави, мускатний горіх і сушений імбир. Всі інгредієнти ретельно потовкти у ступці або за допомогою кухонного молоточка. За бажанням можна додати і інші спеції для риби.
3Приправою ретельно обмазати кожен шматочок риби. Залишити рибу в спеціях мінімум на 1 годину, щоб вона добре увібрала приправу.
4Ідеальний варіант для такої риби - це приготування на пару. За бажання можна готувати і безпосередньо в духовці. Помістити рибу в сотейник і запікати в духовці 30 хвилин.
5Коли риба готова, акуратно дістати її і подавати до столу.
6До цієї страви підійде будь-який гарнір. За бажання можна додатково приготувати вершковий соус, проте риба настільки смачна, що це зовсім не обов'язково.
Головний секрет цієї страви саме в спеціях.