Компот з абрикосів звичайним і прискореним способом

  

25 Вересня, 2016

Виктория Рошаль. 1000 рецептов консервирования / Консервируем дома. Быстро, вкусно, надежно

Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Абрикоси

ЗАЛИВКА:

Вода - 1 л

Цукор - 200‑500 г

Directions

1Підготовленими плодами заповнити банки по плічка.

ВАРІАНТ 1:

1Приготувати сироп, трохи остудити та залити банки з плодами.

2Потім пастеризувати або стерилізувати. Пастеризувати при 85°C: банки 0,5 л - 15 хвилин, 1 л - 25 хвилин. Стерилізувати в киплячій воді: банки 0,5 л - 10‑12 хвилин, 1 л - 15‑18 хвилин, 3 л - 30 хвилин, рахуючи від моменту закипання води.

3Банки закатати та охолодити в каструлі з водою, підливаючи холодну воду.

ВАРІАНТ 2 (прискорений):

1Залити абрикоси киплячим сиропом по краї горлечка.

2Через 5‑7 хвилин сироп злити і знов довести до кипіння.

3Киплячим сиропом залити банки так, щоб він злегка пролився через шийку.

4Відразу ж закупорити і перевернути банки догори дном до повного охолодження.

Великі плоди консервувати половинками, дрібні - цілими.

00:00