Кетчуп домашній з яблуками та мускатним горіхом

  ,   

2 Червня, 2017

50 000 избранных рецептов для мультиварки

162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)

Ingredients

Помідори - 2 кг

Яблука кислих сортів - 2 шт.

Цибуля - 2 шт.

Часник - 3‑5 зубчиків

Сіль - 2 ст. ложки без верху

Цукор - 1 склянка / 180 г

Перець чорний мелений - 0,5 ч. ложки

Перець червоний мелений - 1 ч. ложка

Гвоздика - 10 бутонів

Кориця мелена - 0,5 ч. ложки

Мускатний горіх мелений - 1 ч. ложка

Оцет 9% - 5‑6 ст. ложок

Directions

1Овочі та яблука вимити й очистити. Нарізати їх великими шматками та подрібнити у блендері або за допомогою м'ясорубки. Часник видавити через прес.

2Викласти овочі в чашу мультиварки, додати сіль, цукор, чорний і червоний перець і гвоздику. Встановити режим «Тушкування» на 2,5 години. Кришку закрити.

3Після сигналу про закінчення режиму переключити мультиварку в режим «Варка на пару» на 10 хвилин. Покласти в чашу мультиварки оцет, корицю і мускатний горіх і тушкувати при відкритій кришці, помішуючи.

4Готовий кетчуп розкласти по стерилізованих банках або пляшках і закатати металевими кришками або закрити гвинтовими кришками.

00:00