Гата

    

26 Вересня, 2016

Армянская кухня (Семь поварят)

  • Cook: 50 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

ДЛЯ ТІСТА:

Борошно пшеничне - 200-250 г

Сметана - 250 г

Масло вершкове - 250 г

Яйця - 3 шт. + 1 жовток

Сода харчова - 1 ч. ложка

ДЛЯ НАЧИНКИ:

Горіхи волоські рубані - 300 г

Масло вершкове - 150 г

Цукор - 200-250 г

Ванілін

Directions

ТІСТО

1Збити яйця, додати сметану і натерте на тертці вершкове масло. Поступово додавати борошно, змішане з содою.

НАЧИНКА

1Горіхи змішати з цукром, ваніліном і натертим на тертці вершковим маслом.

ГАТА

1Розділити тісто на 4 частини. Зробити з кожної довгу смужку. Викласти на неї начинку, згорнути рулетом і защипнути краї. Зверху і з боків змастити яєчним жовтком.

2Нарізати рулет скибочками навскоси, викласти їх на деко, змащене маслом. Випікати 10 хвилин при 250°С.

00:00