Повидло сливове

  

7 Червня, 2017

Абрикосы и сливы. Лучшие рецепты домашних заготовок
Ягоды и фрукты. Заготовки по-деревенски (Умная усадьба / Советы бабушки Агафьи)

Ingredients

Сливи - 1 кг

Цукор - 800 г / 500 г

Вода - 0,5 склянки

Directions

1Підготовлені сливи розрізати навпіл, видалити кісточки.

2Сливи варити на солабкому вогні в киплячій воді або на пару до розм'якшення.

3Гарячу масу протерти крізь сито.

ВАРІАНТ 1:

1Пюре варити 10-15 хвилин, потім невеликими порціями всипати цукор. Часто помішуючи, варити повидло в цілому 40-50 хвилин.

2Готове кипляче повидло розкласти в сухі стерилізовані банки, дати охолонути, закрити поліетиленовими кришками.

3Зберігати в прохолодному місці.

ВАРІАНТ 2:

1Пюре уварити при помішуванні на слабкому вогні до готовності. Цукор додати незадовго до кінця варіння. Готове повидло має уваритися на третину від початкового об'єму.

2Розлити повидло в банки в гарячому вигляді та залишити їх відкритими на 1‑2 дні, щоб утворилася скоринка.

3Закрити поліетиленовими кришками або зав'язати пергаментом.

00:00