Фрікасе з курчати

    

11 Червня, 2017

100 рецептов при бессоннице. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)

Ingredients

Курчата - 1,25 кг

Масло - 150 г

Лимони - 2 шт.

Лавровий лист

Борошно - 50 г

Перець чорний - 10-15 горошин

Рис - 250 г

Яйця - 3 шт.

Молоко - 250 г

Морква - 1 корінь

Селера - 0,5 кореня

Цибуля - 1 шт.

Петрушка - 1 пучок

Сіль

Directions

1Підготовлені тушки курчат розрізати по суглобах на порційні шматки або (за бажанням) вирізати філе і відокремити ніжки. Покласти в каструлю, залити холодною водою і варити, знімаючи піну.

2Додати очищені та нарізані скибочками цибулю, моркву і селеру; посолити за смаком, покласти лавровий лист і варити до м'якості м'яса.

3СОУС: Окремо спасерувати на маслі, не підрум'янюючи, борошно; залити бульйоном, в якому варилися курчата, розмішати та додати молоко; варити 10-15 хвилин, після чого зняти з вогню, додати один за іншим яєчні жовтки, розмішуючи віночком, щоб вони не згорнулися, і додати лимонний сік.

4Процідити соус на укладене в іншу каструлю м'ясо. Посипати чорним перцем і дрібно нарізаною зеленню петрушки.

5Готове фрикасе зберігати на водяній бані.

6Як гарнір подати рис. Рис можна укласти на блюді у вигляді бордюру, а в середину покласти м'ясо.

00:00