баклажани тушковані з овочами та зеленню
баклажани тушковані з овочами та зеленню

Баклажани по-бакинськи

      

14 Червня, 2017

300 рецептов. Блюда из духовки

Ingredients

Баклажани - 6 шт. тугих середньої величини

Олія рослинна (краще кукурудзяна)

Лимон - 0,5 ст. ложки соку

Паприка червона

Цибуля - 1 шт.

Помідори - 3 шт. середньої величини

Перець болгарський - 1 шт.

Часник

Зелень петрушки

Селера - листя

Кінза

Кріп

Базилік

Естрагон

Перець чорний

Сіль

Directions

1Баклажани спекти у шкірці, швидко очистити та розібрати на волокна.

2Ще гарячими укласти в миску з олією, присмаченою лимонним соком і червоною паприкою. Можна посолити.

3Ріпчасту цибулю нарізати найменшою соломкою і одразу обсмажити, поки цибуля не пустила сік. Обсмажену цибулю віджати та покласти на баклажани.

4Помідори нарізати та відварити в мінімумі підсоленої води, розтерти в блендері.

5Болгарський перець нашаткувати найтоншими кільцями, додати сиру цибулю і, змішавши з розтертими помідорами, тушкувати хвилин 15-20.

6Змішати в гарячому вигляді з баклажанами і гарячим цибулею. Щедро присмачити дрібно посіченим часником і зеленню петрушки, листям селери, кінзою (кусбарой), кропом, додати базилік, естрагон і чорний перець. Ще 3 хвилини потримати на вогні і охолодити.

??? з цибулею: виходить, розділити цибулину на 2 частини, одну просто обсмажити, другу обсмажити з перцем і помідорами.

00:00