Капуста листова зі смаженим мигдалем і лимоном (швидкого приготування)

    ,

21 Червня, 2017

Уолтер Уиллет, Патрик Дж. Скеррет. Химия здорового питания

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Капуста листова - 350 г

Мигдаль подрібнений - 0,25 склянки

Олія оливкова - 2 ч. ложки

Горіхи кеш'ю рубані - 0,25 склянки

Лимон - 1 ч. ложка тертої цедри

Сіль - 0,5 ч. ложки

Перець мелений - 0,25 ч. ложки

Directions

1Видалити черенок капусти і нарізати листя великими шматками. Закип'ятити воду у великій каструлі, опустити в неї капусту і варити 10 хвилин, поки вона не стане м'якою. Добре висушити. (Оскільки листова капуста готується довше, ніж більшість зелених овочів, для цієї страви її потрібно попередньо відварити і тільки потім змішувати з олією і приправами).

2Поставити сковороду на середній вогонь, всипати мигдаль і, постійно помішуючи, обсмажувати його 1-2 хвилини, поки він не почне темніти.

3Змішати горіхи з капустою та іншими інгредієнтами.

Листова капуста дуже багата антиоксидантами, особливо бета-каротином і вітаміном Е.

При діабеті. Загальна кількість вуглеводів - 6,5 м. Відповідає 1 порції овочів і 1 порції жирів.

При обмеженні споживання натрію. Основне джерело натрію в цій страві - сіль. Можна не використовувати її або сприснути салат лимонним соком для додання смаку.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size1 склянка
Calories82 ккал
Sodium258 г
Protein3 г
Cholesterol0 г
Total Fat5,6 г
Saturated Fat0,59 г
Polyunsaturated Fat1,13 г
Monounsaturated Fat3,57 г
Trans Fat0 г
Total Carbohydrates6,5 г
Dietary Fiber1,7 г