Солянка рибна (без картоплі з маслинами)
перші страви здорове харчування, пісне
22 Червня, 2017
100 рецептов для омоложения. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
ВАРІАНТ 1:
Осетрина - 90 г
Цибуля - 45 г
Огірки солоні - 30 г
Томат-паста - 20 г
Каперси - 10 г
Масло вершкове - 10 г
Помідори
Лимон
Маслини
Спеції
Зелень
ВАРІАНТ 2:
Риба - 500 г
Огірки солоні - 4‑5 шт.
Цибуля - 1‑2 шт.
Помідори свіжі - 2‑3 шт. або
Томатна паста - 2 ст. ложки
Каперси - 1 ст. ложка
Маслини без кісточок - 1 ст. ложка
Петрушка - трохи свіжої зелені
Кріп - трохи свіжої зелені
Directions
1Будь-яку свіжу рибу (бажано, щоб вона не мала багато кісток) очистити від плавників, хвоста, луски та нутрощів. Відокремити філе від кісток. Філе нарізати порційними шматочками, по 3 шт. на порцію.
2З кісток і голови варити бульйон 10 хвилин, потім процідити.
3Очищену цибулю тонко нашаткувати і злегка підсмажити в суповий каструлі в олії, додати томат-пюре або томатну пасту і тушкувати 5‑6 хвилин.
4Покласти в каструлю шматочки риби, нарізані скибочками огірки, нарізані помідори, каперси, лавровий лист, трохи перцю, все це залити підготовленим гарячим бульйоном, посолити і варити 10‑15 хвилин.
5Перед подачею на стіл в солянку можна покласти вимиті маслини та дрібно нарізану зелень петрушки або кропу. Також можна додати нарізані скибочки лимона, очищеного від шкірки.
Для приготування солянки можна брати будь-яку свіжу рибу, але не дрібну і не дуже кістляву. Гарна солянка виходить з осетрової риби (осетрини, севрюги, білуги, стерляді).