Яблука у фритюрі

  ,   

29 Вересня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Yields: 4 порції

Ingredients

Яблука - 2 шт.

Лимон - 1 шт.

Яйця - 1 шт.

Борошно пшеничне вищого ґатунку - 125 г

Цукор - 100 г

Молоко - 200 мл

Ванільна есенція - 1 ч. ложка

(або ваніль в стручках або ванільний цукор)

сіль

Олія (для фритюру)

ДЛЯ ПРИКРАСИ

Цукрова пудра

Directions

1Збити в міксері яйце з молоком. Яйце і молоко мають бути кімнатної температури.

2Додати до суміші просіяне борошно, цукор (20 г), ванільну есенцію і дрібку солі.

3Замісити тісто. Воно має вийти небагато густішим за сметану.

4Залишити тісто на 30 хвилин в прохолодному місці.

5Очистити яблука від шкірки, видалити серцевину спеціальним ножем. Не можна допустити пошкодження плодів.

6Нарізати очищені яблука кружками товщиною 5 мм. В результаті мають вийти колечка.

7Скропити яблука лимонним соком і вмочити їх у цукрі.

8Опустити кожне колечко в тісто.

9Розігріти олію на чавунній сковороді і викласти яблука.

10Обсмажити колечка до золотистого кольору з двох сторін.

11Викласти готові яблука на паперовий рушник, щоб видалити зайву олію, а потім перекласти їх на блюдо, притрусити цукровою пудрою і одразу ж подати до столу.

12Яблука у фритюрі в Трентіно-Альто-Адідже подають не тільки на солодке, але і як гарнір до м'яса.

Страва з регіону Трентіно-Альто-Адідже

00:00