Філе tri-tip смажене зі смаженими авокадо
30 Липня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 25 mins
- Cook: 50 mins
- Yields: 6 порцій
Ingredients
Оцет винний червоний - 0,25 склянки
Олія оливкова - 0,25 склянки
Часник - 1 ст. ложка пюре у баночках + 1 ст. ложка сушеного молотого
Яловичина - 450 г нижнього філе tri-tip без кісток
Сіль кошерна - 1 ст. ложка
Цибульний порошок - 1 ч. ложка
Петрушка сушена - 1 ч. ложка
Перець чорний - 1 ч. ложка
Олія оливкова - 3 ст. ложки
Лимон - 2 ст. ложки соку
Авокадо - 3 шт.
Directions
1Замочити 1 склянку дров або тріски каліфорнійського червоного дуба у воді на 1 годину.
2СОУС ДЛЯ ЗАПІКАННЯ: В невеликій мисці збити разом оцет, олію та часникове пюре.
3Помістити м'ясо в дрібне блюдо. У маленькій мисці перемішати кошерну сіль, сушений мелений часник, цибульний порошок, сушену петрушку та чорний перець. Щедро посипати м'ясо з усіх боків, втираючи пальцями.
4Підготувати гриль для непрямого тепла з використанням піддону для стікання рідини. Додати дрова. Покласти м'ясо на піддон. Смажити під кришкою над непрямим середнім жаром 35-40 хвилин для середньої прожарки (135°F - 57°С) або 40-45 хвилин (150°F - 66°С), повернувши один раз у середині смаження та тричі змазуючи соусом для запікання впродовж перших 30 хвилин смаження. Залишки соусу видалити.
5Закрийте м'ясо фольгою і дати постояти 15 хвилин (під час настоювання температура м'яса підвищиться)
6У цей час у невеликій мисці поєднати олію і лимонний сік. Намастити порізані навпіл авокадо без кісточк з усіх боків. Додатковою посипати сіллю.
7Авокадо смажити під кришкою зрізом униз 10 хвилин або до появи ознак смаження, повертаючи один раз.
8Нарізати м'ясо по діагоналі впоперек волокон. Подавати м'ясо з авокадо.
TRI-TIP
Tri-tip - вирізка з нижнього філе - цінується за багатий аромат і порівняно недорогу вартість.
Tri-tip чудовий для смаження, його шматочки ідеальні в бутербродах, фахітах і салатах.
Інші назви: стейк Санта-Марія (Santa Maria steak), трикутний стейк (triangle steak) і трикутне м'ясо для жаркого (triangle roast).
Підготовка: 25 хвилин
Смаження: 35 хвилин
Настоювання: 15 хвилин
Перед тим, як наповнити авокадо запашним димом, злегка змастити їх лимонним соком та олією. Лимонний сік допомагає запобігти окисленню (потемнінню); оливкова олія додає аромат, зберігаючи при цьому краї розрізу.