Шашлик яловичий південно-західний з салатом із кукурудзи та різоні
3 Серпня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 40 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Яловичина - 900 г стейка з філе без кісток, обрізаного і нарізаного шматочками 2,5 см
Перець чилі мелений - 4 ч. ложки
Часникова сіль - 2 ч. ложки
Кмин мелений - 1 ч. ложка
Орегано мелений - 1 ч. ложка
Скибочки лайма (за бажанням)
Кінза - свіжі гілочки (за бажанням)
ДЛЯ САЛАТУ З КУКУРУДЗИ ТА РІЗОНІ:
Різоні сухі - 2/3 склянки
Кукурудза - 2 склянки свіжих зерен (4 початки)
Квасоля консервована - 1 банка 425 г
Цукіні - 1 шт. маленький
Перець солодкий помаранчевий або червоний - 1 шт. середнього розміру
Помідори черрі (grape tomatoes) - 2/3 склянки
Цибуля червона тонко нарізана - 0,5 склянки
ДЛЯ ЗАПРАВКИ:
Лайм - 1 ч. л. цедри + 0,25 склянки соку
Кінза свіжа нарізана - 2 ст. ложки
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Мед - 2 ст. ложки
Перець чилі халапеньо свіжий - 1 шт.
Часник - 3 зубчики
Сіль - 0,5 ч. ложки
Directions
САЛАТ ІЗ КУКУРУДЗИ ТА РІЗОНІ:
1Приготувати різоні відповідно до інструкцій на упаковці, додавши свіжі зерна кукурудзи в останню хвилину готування. Злити в друшляк, промити холодною водою та злити знов.
2У великій мисці змішати різоні; промиту й осушену квасолю; цукіні, розрізаний вздовж і нарізаний скибочками; помаранчевий або червоний солодкий перець, нарізаний кубиками; помідори черрі, розрізані навпіл; тонко нарізану червону цибулю.
3ЗАПРАВКА: У банці з кришкою, що закручується, поєднати цедру та сік лайма, нарізану свіжу кінзу, оливкову олію та мед; дрібно нарізаний свіжий перець чилі халапеньо без насіння; подрібнений часник та сіль. Закрити та добряче струсонути.
4Залити салат заправкою та охолодити.
ШАШЛИКИ:
1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.
2У поліетиленовому пакеті з застібкою змішати мелені перець чилі, кмин і орегано та часникову сіль. Додати м'ясні шматочки і кілька разів потрусити, щоб спеції розподілилися по всьому м'ясу.
3Нанизати м'ясо на 8 шпажок довжиною 25 см, залишаючи між шматочками 0,6 см.
4Смажити м'ясні шашлики без кришки над середнім жаром 8-12 хвилин або доки м'ясо не набуде трохи рожевого кольору в центрі, перегортаючи один або два рази.
5СЕРВІРУВАННЯ: Викласти салат з кукурудзи та різоні на велике блюдо. Зверху покласти м'ясні шашлики, за бажання, прикрасити скибочками лайму та кінзою.
Підготовка: 40 хвилин
Смаження: 8 хвилин