100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
Prep: 2 hrs 25 mins
Cook: 25 mins
Yields: 4 порції
Ingredients
Яловичина - 560-680 г флан стейків
Локшина Рамен (з будь-яким ароматом) в пакетиках - 1 пакетик 85 г
Морква, нарізана тонкою соломкою - 1 склянка
Горошок цукровий стручковий, нарізаний уздовж - 1 склянка
Кінза - 0,25 склянки вільно упакованого свіжого листя
Мигдаль нарізаний підсмажений - 2 ст. ложки
ДЛЯ ПРЯНОГО СОЄВОГО МАРИНАДУ:
Соєвий соус - 0,25 склянки
Лайм - 1 ч. ложка цедри + 2 ст. ложки соку
Оцет рисовий - 2 ст. ложки
Олія рослинна - 2 ст. ложки
Імбир свіжий тертий - 1 ст. ложка
Соус чилі азіатський солодкий - 1 ч. ложка
Олія кунжутна підсмажена - 1 ч. ложка (за бажанням)
Часник - 2 зубки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець чорний - 0,25 ч. ложки
Directions
1Зробити насічки у вигляді ромбів на обох боках м'яса.
2Помістіть м'ясо в пластиковому пакеті, що закривається, в мілку таріку.
3Приготувати ПРЯНИЙ СОЄВИЙ МАРИНАД: У невеликій мисці поєднати соєвий соус, цедру та сік лайму, рисовий оцет, рослинну олію, тертий свіжий імбир, азіатський солодкий соус чилі, підсмажену кунжутну олію (за бажанням), подрібнений часник, сіль і чорний перець.
4Відкласти 3 ст. ложки маринаду.
5Залишком маринаду залити м'ясо. Мішок закрити, покрутити, щоб маринад покрив усе м'ясо. Маринувати в холодильнику від 2 до 4 годин, іноді перевертаючи пакет.
6Маринад злити. Смажити м'ясо без кришки над середнім вогнем 17-21 хвилину для середньої прожарки (medium) (160°F - 71°С), перевертаючи один раз. Накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин.
7Рівномірно нарізати м'ясо смужками по діагоналі волокон.
8Приготувати локшину рамен згідно інструкцій на упаковці, не використовуючи пакет з приправами. Злити рідину. За бажанням нарізати локшину на дрібніші шматочки.
9У великій мисці поєднати м'ясо, локшину, відкладені 3 ст. ложки маринаду, нарізані моркву та стручковий горох і кінзу. Посипати мигдалем.
Підготовка: 25 хвилин
Маринування: 2-4 години
Смаження: 17 хвилин
Настоювання: 5 хвилин