Млинці гречано-пшеничні здобні / гречані здобні (старовинний рецепт)
1 Жовтня, 2016
111 лучших кулинарных рецептов на каждый день (Кулинарные чудеса)
Блины и оладьи (100 лучших рецептов)
Домашние блины (50 самых лучших рецептов)
Этюды о питании
Ingredients
Борошно гречане - 2 склянки
Борошно пшеничне - 2 склянки
Молоко - 4 склянки / 1 л
Дріжджі - 25 г / 30 г
Яйця - 2 шт. / 3 шт.
Вершки - 100 г
Цукор - 1 ст. ложка
Масло вершкове - 2 ст. ложки
Олія для змащування сковороди - 1 ст. ложка
Сіль
Directions
1В емальовану каструлю всипати гречане борошно. В половині теплого молока розчинити дріжджі, залити гречане борошно, добре розмішати, накрити рушником і поставити в тепле місце.
2Коли опара підніметься, розмішати її дерев'яною ложкою, влити решту молока, всипати пшеничне борошно і добре перемішати. Знову поставити в тепле місце.
3Коли підійде вдруге, додати яєчні жовтки, розтерті з цукром, сіллю і розтопленим вершковим маслом, перемішати.
4ВАРІАНТ 1: Збити окремо вершки та яєчні білки. Додати їх у тісто і, обережно перемішавши лопаткою зверху вниз, знову поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.
5ВАРІАНТ 2: Збити вершки, додати до них яєчні білки і ще раз збити. Розмішати з тестом і поставити в тепле місце на 15‑20 хвилин.
6Перед випічкою кожного млинця сковороду змащувати олією. Випікати звичайним способом.