Тунець із заправкою з черешні-гриль і кускусом
каші та круп'яні страви, страви з риби гриль, духовка
30 Серпня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 1 hr 10 mins
- Cook: 10 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Тунець - 4 стейки, свіжі або заморожені, по 170 г
Черешня без кісточок - 3 склянки
Оцет винний червоний - 0,25 склянки
Мед - 2 ст. ложки
Цибуля шалот, дрібно нарізана - 1 ст. ложка
Гірчиця діжонська - 1 ст. ложка
Чебрець свіжий, порізаний - 0,5 ч. ложки
Сіль - 0,25 ч. ложки
Перець каєнський - 1/8‑1/4 ч. ложки
Олія оливкова - 0,25 склянки
Бульйон курячий -1,5 склянки
Кускус - 1 склянка
Шпинат свіжий подрібнений - 1 склянка
Горіхи лісові нарізані та підсмажені - 0,25 склянки
Сир рікота або брі - 55 г
Directions
1Якщо використовуються дерев'яні шпажки, замочити їх у воді на 30 хвилин.
2Розморозити тунця, якщо він заморожений.
3Черешню нанизати на довгі шпажки. Смажити черешневі шашлики під кришкою над середнім вогнем 5 хвилин або доки черешня злегка не підсмажиться, перевернувши один раз.
4Черешню зняти зі шпажок, шашликів. Розділити ягоди навпіл; відкласти.
5МАРИНАД: У блендері або кухонному комбайні поєднати половину черешні, червоний винний оцет, мед, дрібно нарізану цибулю шалот, діжонську гірчицю, подрібнений чебрець, сіль і каєнський перець. Накрити кришкою та змішати до гладкості. Під час роботи блендера або кухонного комбайну повільно влити олію і збивати, поки маса не загусне.
6Половину маринаду накрити кришкою й охолоджувати до подачі.
7Промити й осушити тунця; нарізати товщиною 2,5 см.
8Покласти тунця в пластиковий пакет із застібкою, який стоїть на дрібній тарілці. Залити другою половиною маринаду. Застібнути пакет і перемішати вміст, щоб маринад огорнув усю рибу. Маринути в холодильнику 30‑60 хвилин.
9Щоб підсмажити лісові горіхи, розігріти духовку до 350°F - 177°С. Розподілити горіхи в один шар на дрібній сковорідці. Запікати 8‑10 хвилин або до світло-коричневого кольору, розмішуючи один раз для рівномірного підсмажування. Трохи охолодити. Покласти теплі горіхи на чистий кухонний рушник; терти рушником, щоб видалити шкірки, що відлущуються.
10У каструлі бульйон довести до кипіння. Змішати з кускусом та прибрати з вогню. Накрити кришкою і дати постояти 5 хвилин.
11Збити кускус виделкою, перемішати з відкладеною черешнею, шпинатом та лісовим горіхом.
12Маринад злити з тунця і не виливати. Змастити решітку для гриля. Смажити тунця під кришкою над середнім вогнем 8‑12 хвилин або до готовності, один раз перегорнувши та змастивши маринадом.
13Тунця нарізати, скропити маринадною заправкою тунця та кускус і посипати розкришеною рікотою або нарізаним кубиками сиром брі.
Підготовка: 40 хвилин
Маринування: 30 хвилин
Смаження: 8 хвилин