Такос рибні з кремом чипотле

  ,   

4 Вересня, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 5 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Риба біла (тиляпія, тріска, морський окунь, палтус або морський язик) - 115‑140 г філе без шкіри, нарізане товщиною 1,2‑1,3 см

Перець поблано мелений - 1 ч. ложка

Кмин мелений - 0,5 ч. ложки

Сіль - 0,25 ч. ложки

Перець чорний - 0,25 ч. ложки

Олія - 1 ст. ложка

Сметана або йогурт грецький - 0,5 склянки

Перець чипотле, консервований у соусі адобо, дрібно нарізаний - 1 ч. ложка

Тортильї кукурудзяні або пшеничні (15 см) - 12 шт.

Капуста або салат ромен подрібнені або шаткована брокколі - 2 склянки

Сальса - 1 склянка

Авокадо зрілий - 1 шт. (за бажання)

Кінза свіжа нарізана (за бажання)

Лайм - дольки

ДЛЯ ФРУКТОВОЇ САЛЬСИ:

Ананас або манго свіжі, дрібно нарізані - 1,5 склянки

Кінза свіжа нарізана - 2 ст. ложки

Мед - 1 ст. ложка

Лимон або лайм - 1 ч. ложка цедри + 1 ст. ложка соку

Перець чипотле, консервований у соусі адобо, дрібно нарізаний - 0,5‑1 ч. ложка

Directions

1Розморозити рибу, якщо вона заморожена, промити і висушити. У невеликій мисці перемішати перець поблано, кмин, сіль та чорний перець.

2Змастити обидва боки риби олією. Посипати сумішшю спецій і втерти пальцями.

3КРЕМ ЧИПОТЛЕ: В іншій невеликій мисці перемішати сметану (для варіанту 1) або грецький йогурт (для варіанту 2) та дрібно нарізаний перець чипотле.

4Щільно загорнути тортильї у фольгу. Змастити стійку для гриля. Смажити рибу та загорнуті тортильї без кришки над середнім вогнем 4‑6 хвилин або до нагрівання продуктів, перегортаючи рибу та пакетики з тортильями один раз. Виделкою розірвати рибу на шматочки.

ВАРІАНТ 1

1Наповнити тортильї капустою, сальсою, авокадо - розрізаним навпіл, без кісточки, очищеним і нарізаним скибочками (за бажання), рибою та кремом чипотле. Посипати кінзою (за бажання) і подавати з дольками лайму.

ВАРІАНТ 2:

1Наповнити тортильї шаткованою брокколі, фруктовою сальсою, авокадо - розрізаним навпіл, без кісточки, очищеним і нарізаним скибочками (за бажання), рибою та кремом чипотле. Посипати кінзою (за бажання) і подавати з дольками лайму.

ФРУКТОВА САЛЬСА:

1У середній чаші змішати дрібно нарізаний свіжий ананас або манго, нарізану свіжу кінзу, мед, подрібнену цедру та сік лайму або лимону та дрібно нарізаний консервований перець чипотле в соусі адобо.

РИБНІ ТОСТАДО

1Замінити тортильї на 6 черпашок тостадо. Черпашки тостадо не нагрівати.

00:00

Nutrition Facts

Serving Size2 такос
Calories293 калорій
Sodium493 мг
Protein19 г
Cholesterol35 мг
Total Fat9 г
Saturated Fat3 г
Total Carbohydrates34 г
Dietary Fiber4 г