162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Ingredients
Смородина чорна заморожена - 300 г
Яблука - 300 г
Цукор - 400 г
Лимон - 2 ст. ложки соку
Directions
1Смородину та яблука промити, відокремити від плодоніжок. Подрібнити половину чорної смородини та цукор в блендері.
2У чаші мультиварки з'єднати пюре з ягід із цукром і цілі ягоди, варити в режимі «Варка» 1‑2 хвилини.
3У яблук вирізати серцевину, нарізати на дольки та замочити у воді з додаванням лимонного соку, щоб фрукти не потемніли.
4Коли ягоди трохи уваряться, додати нарізані яблука, перемішати. Продовжити варити яблука з чорною смородиною 5‑7 хвилин на тому ж режимі «Варка» із закритою кришкою мультиварки, періодично помішуючи. Варення повністю розвариться і набуде насиченого сливового відтінку.
5Готове варення можна одразу ж розфасувати в стерилізовані банки на зиму.