щавлевий суп або щі
щавлевий суп або щі

Суп картопляний зі щавлем

    

12 Вересня, 2017

  • 100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
  • 250 блюд из картофеля

Ingredients

Щавель - 120 г / 300 г

Картопля - 250 г / 6‑7 шт.

Морква - 30 г / 1 шт.

Петрушка - 10 г кореня / 1 корінь

Цибуля ріпчаста - 20 г / 1 шт.

Цибуля-порей - 20 г (варіант 1)

Маргарин столовий - 20 г (варіант 1)

Олія - 1 ст. ложка (варіант 2)

Бульйон або вода - 750 г /

Спеції (варіант 1)

Сіль

Сметана - за смаком / 4 ст. ложки

Directions

ВАРІАНТ 1:

1Нарізати кубиками картоплю і коріння, пошаткувати цибулю соломкою, розрізати листя щавлю на 2‑3 частини і спасерувати.

2Опустити в киплячу воду або бульйон картоплю, довести до кипіння, потім додати пасеровані овочі, спеції і варити до готовності.

3За 5 хвилин до закінчення варіння покласти листя щавлю.

4Подати суп зі сметаною.

ВАРІАНТ 2:

1У киплячий м'ясний бульйон покласти нарізані дольками корінь петрушки та картоплю.

2Через 5 хвилин додати спасеровані моркву та цибулю.

3За 10 хвилин до готовності в суп покласти нарізаний щавель і посолити.

4Подавати зі сметаною.

Дієта при гіпотонії  (варіант 1)

00:00