Пенне з гарбузом і панчетою

  ,   

14 Вересня, 2017

100 Great Italian Recipies

  • Prep: 30 mins
  • Cook: 10 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Пенне гладкі (penne lisce) або фарфале - 300 г

Гарбуз мускатний - 650 г

Панчета - 200 г

Цибуля жовта - 50 г

Масло несолоне - 25 г / 1,75 ст. ложки

Чебрець свіжий

Сіль

Перець

Directions

1Нагріти духовку до 300°F (150°C). Покласти тонко нарізану панчету на папір для випікання та запікати до хрусткості, близько 15 хвилин.

2Покласти в каструлю половину мускатного гарбуза, очищеного та нарізаного невеликими кубиками, нарізану цибулю і щіпку солі. Заповнити достатньою кількістю води, щоб покрити овочі, довести до кипіння та варити, доки гарбуз не стане м'яким.

3Злити, перекласти у блендер і розмолоти в пюре до гладкості.

4Розтопити масло в сковороді на середньому вогні. Додати чебрець і готувати, перемішуючи, до появи аромату.

5Додати другу половину гарбуза, приправити сіллю та перцем і готувати до м'якості.

6Додати гарбузове пюре та прогріти.

7Довести каструлю солоної води до кипіння. Зварити пасту в киплячій воді до стану al dente. Злити воду, додати пасту в соус і трошки потримати на вогні, щоб все поєдналося.

8Перекласти пасту на блюдо, прикрасити панчетою і подавати.

00:00