Торт сирний з лососем і травами
закуски, страви з риби Новий рік, святкове
1 Жовтня, 2017
Fresco №2 2013–2014 Зима
- Cook: 4 hrs 45 mins
- Yields: 8 порцій
Ingredients
Желатин - 20 г
Сир вершковий - 600 г / 2,5 чашки
Йогурт - 200 г / 0,75 чашки
Вершки жирністю щонайменше 30% - 150 мл
Часник - 1 зубчик
Зелень кропу, петрушки, зеленої цибулі - 80 г
Лосось копчений - 8 шматочків
Хрін тертий - 2 ч. ложки
ДЛЯ ПОДАЧІ:
Лосось копчений - 4 шматочки
Зелень
Ікра червона
Directions
1Змішати вершковий сир і йогурт. Збити вершки і додати до сирної маси.
2Желатин замочити у 100 мл холодної води. Потім перелити в каструльку, поставити на малий вогонь і помішувати, доки желатин розчиниться.
3У каструльку додати 2 ст. ложки сирної суміші і добре розмішати. Желатин влити у сирну суміш, перемішати, приправити сіллю й перцем. Масу розділити надвоє.
4Зубчик часнику розчавити, зелень дрібно посікти. Змішати часник, зелень і половину сирної маси.
5З 8 шматочків лосося зробити пюре. Змішати протертого лосося, хрін і другу половину сирної маси.
6Форму для випічки діаметром 18 см вистелити фольгою. По черзі викладати шари сирної маси, розрівнюючи кожен шар. Накрити зверху і поставити на холод щонайменше на 4 години.
7Перед подачею прикрасити шматочками лосося, зеленню й ікрою.
Приготування: 45 хвилин
Охолодження: 4 години