Варення з терену цілого

    

1 Жовтня, 2017

162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)

Ingredients

Терен - 1 кг

Цукор - 1 кг

Пектин (суха суміш для варення) - 1 пакетик

Directions

1Великі стиглі плоди терену перебрати, видалити плодоніжки, перекласти в друшляк, вимити та дати стекти рідині.

2Покласти підготовлені плоди в ємність мультиварки та засипати їх сухою сумішшю пектину. Терен перемішати дуже акуратно, щоб не пошкодити цілісність ягід. Варити терен в режимі «Суп» близько 5 хвилин, при цьому постійно помішувати.

3Коли ягоди пустять трохи соку, додати цукор, ретельно перемішати та продовжити варити в тому самому режимі ще 5 хвилин, знімаючи пінку. Варити в один прийом, щоб у процесі приготування терен повністю зберіг свою форму.

4Поки варення вариться, встановити чашу для приготування на пару, а на неї - добре вимиту банку та кришку. Стерилізувати близько 5 хвилин.

5Підготовлену банку прибрати в сторону та перевірити готовність варення. Якщо ягоди терну залишилися цілими і при цьому рівномірно розподілилися в сиропі, значить, теренове варення готове.

6Розфасувати варення в стерилізовані банки, накрити кришками та щільно закрити.

00:00