Варення з аґрусу та сливи

    

2 Жовтня, 2017

162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)

Ingredients

Аґрус - 600 г

Сливи сорту «чорнослив» - 400 г

Цукор - 500 г

Лимонна кислота - 2 ч. ложки

Directions

1Вимити аґрус і сливи та залишити їх в друшляку, щоб вода стекла.

2Пересипати ягоди аґрусу в чашу мультиварки, засипати половиною цукру та лимонною кислотою. Не перемішуючи, залишити ягоди з цукром у чаші на півгодини.

3Сливи розрізати на половинки та відокремити від кісточок. Половинки розрізати на дрібніші шматочки.

4Коли півгодини мине, на аґрус зверху покласти шматочки слив і засипати другою половиною цукру, акуратно розрівняти цукор, не перемішуючи. Щільно закрити кришку мультиварки та встановити режим «Тушкування» на 40 хвилин.

5Коли мультиварка закінчить свою роботу, перемішати варення. Якщо не вистачає цукру, додати ще, перемішати та встановити режим «Тушкування» ще на 40 хвилин.

6Простерилізувати банки та кришки. Варення розлити по банках і закатати.

00:00