Кекс «Сюрприз»
солодка випічка духовка, лікувальне харчування
2 Жовтня, 2017
100 рецептов при гипотонии. Вкусно, полезно, душевно, целебно (Душевная кулинария)
Ingredients
ДЛЯ ТІСТА:
Борошно - 2 склянки
Масло вершкове - 250 г
Сиркова маса солодка - 250 г
Мед - 1 ст. ложка
Згущене молоко з цукром - 1 ст. ложка
Яйця - 1 шт.
Цукати апельсинові - 2 ст. ложки
Волоські горіхи рубані - 0,5 склянки
Сіль
Сода питна - 0,5 ч. ложки
Лимон - 1 ч. ложка соку
ДЛЯ ШОКОЛАДНОЇ ГЛАЗУРІ:
Цукрова пудра - 150 г
Какао-порошок - 2 ст. ложки
Масло вершкове розтоплене - 2 ст. ложки
Вода гаряча - 3 ст. ложки
ДЛЯ ОФОРМЛЕННЯ:
Горіхи - 1 жменя ядер
Цукати апельсинові - 1 ложка
Directions
1Масло ретельно розтерти з сиркової масою до крему, додати яйце, мед, згущене молоко, сіль, соду, сік лимона, ретельно перемішати, потім всипати борошно з горіхами, замісити тісто.
2Форму «сердечко» рясно змастити розм'якшеним маслом, обсипати сухарями або борошном, покласти в неї тісто, заповнюючи форму на три чверті об'єму, та поставити в духовку. Випікати до готовності при 180°C приблизно 40‑45 хвилин.
3Кекс остудити, витягти з форми, залити шоколадною глазур'ю, прикрасити великими красивими ядрами волоського горіха та цукатами.
Дієта при гіпотонії