Огірки солоні хрусткі та цибулеві чіпси
4 Жовтня, 2017
100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)
- Prep: 8 hrs 30 mins
- Cook: 30 mins
- Yields: 5 банок по 0,5 л
Ingredients
Огірки нарізані - 12 склянок
Цибуля, тонко нарізана - 2 склянки
Сіль - 1/3 склянки
Вода - 4 склянки
Оцет білий - 4 склянки
Цукор - 0,5 склянки
Кріп - 6 ст. ложок насіння
Directions
1У великій мисці поєднати нарізані огірки, тонко нарізану цибулю і сіль.
2Поставити великий друшляк - неметалевий або з нержавійки - у дуже велику миску, також неметалеву або з нержавійки. У друшлак покласти шарами суміш огірків та подрібнений лід, закінчуючи шаром дробленого льоду. Придавити важкою тарілкою. Охолоджувати 8‑24 годин.
3Видалити з огіркової суміші залишки льоду, злити рідину в миску.
4У каструлі ємністю 4‑5 л з нержавіючої сталі, емальованій або антипригарній поєднати воду, білий оцет та цукор. Довести до кипіння, перемішуючи, щоб цукор розчинвся.
5Вільно розкласти огірки та цибулю у 5 стерилізованих консервних банок по 0,5 л, залишаючи зверху вільне місце у 1,3 см. Додати у кожну банку по 1 ст. ложці насіння кропу. Залити баночки гарячою оцтовою сумішшю, зберігаючи вільне місце зверху. Зайву рідину вилити. Протерти обідки банок; відрегулювати положення кришок.
6Тримати банки в киплячій воді 10 хвилин (відлік від закипання).
7Прибрати; охолоджувати на дротяних стелажах. Огірки мають засолюватися до подачі при кімнатній температурі 1 тиждень.
Підготовка: 30 хвилин
Охолодження: 8-24 годин
Приготування: 10 хвилин
Засолка: 1 тиждень