Джем яблучний
15 Жовтня, 2017
162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
Эх, яблочко!
Яблоки (кулинария)
Ingredients
Яблука - 1 кг / 1 кг - краще антонівка
Цукор - 1 склянка / 1,2 кг
Вода - 1 склянка / 0,5 склянки
У МУЛЬТИВАРЦІ:
Яблука - 5 шт. великих кислих
Цукор - 2 склянки
Вода - 1 склянка
Directions
1Яблука очистити і нарізати дольками.
2Нарізані яблука проварити у воді 10‑15 хвилин до розм'якшення дольок.
3Додати цукор і, безперервно помішуючи, варити за один раз до готовності, поступово підсилюючи вогонь. Тривалість варіння з моменту закипання - 20‑30 хвилин. Джем готовий, якщо крапля на тарілці не розпливається, а швидко одразу ж застигає.
4Розкласти джем гарячих по банках, пастеризувати 15‑20 хвилин.
У МУЛЬТИВАРЦІ:
1Стиглі яблука без червоточини та гнилих частин промити й овочечисткою зняти тонкий шар шкірки.
2Шкірку не викидати, а скласти в мультиварочну каструльку і залити водою. У режимі «Варка на пару» кип'ятити шкірку 10 хвилин, потім її віджати та вийняти, а яблучний відвар залишити в каструльці. Тепер шкірку можна викинути.
3З очищених яблук вийняти кісточки, нарізати яблука спочатку дольками, потім невеликими шматочками.
4Скласти ці шматочки в яблучний відвар і засипати цукром. Перемішати та поставити тушкувати на 2 години, за цей час яблука трохи потемніють і пустять сік.
5Уварити сік, що утворився на режимі «Випічка», поставити час для початку на 1 годину, потім, якщо знадобиться, можна включити ще раз, але час залежить від кількості і густоти рідини. Якщо при помішуванні відчувається, що консистенція в'язка, то уварювати далі не потрібно, оскільки джем охолоне і загусне.
6За бажання можна зробити пюре, щоб надати більш рівномірну консистенцію.
7Зберігати джем в стерилізованих банках під металевими кришками.