Тушонка куряча
консервація, страви з птиці мультиварка
21 Жовтня, 2017
162 рецепта заготовок из мультиварки (Еда, которая лечит)
- Prep: 15 mins
- Cook: 4 hrs
Ingredients
Курка свіжа патрана - 4,5 кг
Сіль
Перець горошком
Лавровий лист - 1 шт.
Вода - 125 мл
Directions
1Розрізати курку уздовж навпіл. Потім кожну половину птиці розрізати впоперек на порційні шматки (якщо курка з шиєю, тоді цю частину відрізати). Кожен шматочок добре промити під проточною водою, зняти шкірку та кухонними паперовими рушниками насухо витерти від зайвої рідини.
2Викласти по черзі курячі шматочки на дошку та зрізати м'ясо з кісток. Маленькі кісточки залишити прямо в м'ясі. Оброблені шматочки курки помістити в простору глибоку миску.
3Стерилізувати банки та кришки 15 хвилин і за допомогою виделки перекласти на чистий рушник внутрішньою стороною вниз.
4Перекласти курячі шматочки в каструлю мультиварки. встановити режим «Тушкування» і готувати курку 4 години.
5За 1 годину до готовності тушонки додати в мультиварку лавровий лист, чорний перець горошком за смаком, а також посолити курку (на 1 кг м'яса - 1 повна ч. ложка солі). Все добре перемішати та продовжити готувати м'ясо в заданому режимі залишок часу.
6Готову курячу тушонку з допомогою черпака або столової ложки перекласти в гарячі стерилізовані банки так, щоб м'ясо повністю заповнювало порожній простір усередині тари, і щільно закрити банки стерилізованими гарячими кришками.
7Потім остудити тушонку під ковдрою, щоб страва самостійно та потихеньку остигала до кімнатної температури.
8Після того, як тушонка охолоне, перекласти її в холодильник на тривале зберігання до 3 місяців (якщо потрібно збільшити термін зберігання до 5 років, тоді скляні банки стерилізувати 1,5 години і закрити металевими кришками за допомогою консервного ключа).
Для мультиварки Philips HD 3025 03