Банья кауда (гарячий соус з анчоусами)

  ,   

6 Жовтня, 2016

Юлия Николаева. Главный секрет итальянской кухни от Пьемонта до Сицилии

  • Prep: 15 mins
  • Cook: 35 mins
  • Yields: 6 порцій

Ingredients

Філе анчоусів в олії - 150 г

Часник - 6 зубчиків

Оливкова олія extra virgin - 350 мл

Directions

1Очистити зубчики часнику і розрізати їх на тонкі пластини.

2Помістити філе анчоусів в теплу воду на 15 хвилин, щоб видалити зайву сіль.

3Нарізати анчоуси невеликими шматочками.

4Налити оливкову олію (150 мл) в маленьку каструлю і трохи розігріти на слабкому вогні. Масло не має шипіти.

5Додати скибочки часнику і тушкувати на слабкому вогні приблизно 10 хвилин, періодично помішуючи дерев'яною ложкою. Часник не повинен підрум'янитися.

6Додати нарізані анчоуси, влити оливкове масло, все ретельно перемішати, накрити кришкою і продовжувати готувати на слабкому вогні ще приблизно 20 хвилин, до «розчинення» анчоусів.

Страва з регіону Пьємонт

00:00