Курка на пивній банці

    

4 Листопада, 2017

100 Best Grilling Recipes 2016 (Better Homes and Gardens)

  • Prep: 25 mins
  • Cook: 1 hr 25 mins
  • Yields: 4 порції

Ingredients

Курка-бройлер ціла - 1,6-1,8 кг

Сіль - 2 ч. ложки

Цукор коричневий фасований - 2 ч. ложки

Паприка - 2 ч. ложки

Гірчиця суха - 1 ч. ложка

Чебрець сушений подрібнений - 0,5 ч. ложки

Перець чорний - 0,5 ч. ложки

Часниковий порошок - 0,25 ч. ложки

Пиво - банка 340 г

Масло топлене - 2 ст. ложки

Лимон - 1 долька

Directions

1У невеликій мисці з'єднати сіль, коричневий цукор, паприку, суху гірчицю, чебрець, чорний перець і часниковий порошок.

2Вилити з банки близько половини пива. Додати 1 ч. ложку суміші спецій до напівпорожньої банки (пиво буде пінитися).

3Сполоснути порожнину курки та витерти. Посипати зсередини 1 ч. ложкою суміші спецій.

4Залишок суміші спецій перемішати з розтопленим маслом.

5Тримаючи курку вертикально, відкрити порожнину тіла у нижній частині, опустити її на пиво, щоб банка увійшла в порожнину. Витягнути курячі ноги вперед, щоб птиця опиралася на ноги та банку. Повернути крила назад.

6Заткнути порожнину шийки лимонною долькою. Це допоможе ущільнити пару, що виробляється, коли пиво нагрівається всередині курятини. Змастити курку ззовні масляною сумішшю.

7Підготувати гриль для непрямого тепла за допомогою піддону для стікання рідини. Установити курку у вертикальному положенні над піддоном. Курка має виглядати так, немов вона зручно сидить на пивній банці, яка буде утримувати її у стійкому положенні під час готування. Смажити під кришкою над непрямим середнім вогнем 1,25‑1,75 години або до готовності курятини. За необхідності для попередження надмірного засмажування вільно накрити курку фольгою.

8Тест на готовність: вставити миттєвий термометр у товсту частину м'язи стегна, не торкаючись кістки. Курятина готова, коли температура у стегні досягає 170°F (77°С).

9Використовуючи рукавиці для духовки, обережно зняти курку з гриля, тримаючи за банку. Покрити фольгою і дати постояти 10 хвилин. Це дозволяє натуральним сокам рівномірно розподілитися по м'ясу, курка буде соковитішою і різатиметься простіше.

10Утримуючи курку на місці виделкою для м'яса, витягнути банку з курки важкими щипцями. Залишки пива вилити.

11За бажання подати з додатковими лимонними дольками.

КУРКА НА БАНЦІ БЕЗ ПИВА

1Заповнити порожню банку вином, безалкогольним пивом, яблучним соком або водою і смажити на грилі.

КУРКА БЕЗ БАНКИ

1Покласти курку, грудкою вгору над піддоном і смажити на грилі.

Підготовка: 25 хвилин
Смаження: 1 година 15 хвилин
Настоювання: 10 хвилин

00:00

Nutrition Facts

Calories397 калорій
Sodium749 мг
Protein32 г
Cholesterol186 мг
Total Fat29 г
Saturated Fat10 г
Total Carbohydrates2 г
Dietary Fiber0 г