2У важкій каструлі з нержавіючої сталі або емальованій або антипригарній ємністю 4‑5 л поєднати воду, оцет, цукор та сіль. Довести до кипіння, перемішуючи, розчинити цукор та сіль.
3Вільно розкласти огірки в шість гарячих стерилізованих консервних банок по 0,5 л, залишаючи зверху вільне місце у 1,3 см. Додати у кожну банку по 1 ст. ложці насіння кропу. Залити баночки гарячою оцтовою сумішшю, зберігаючи вільне місце зверху. Зайву рідину вилити. Протерти обідки банок; відрегулювати положення кришок.
4Тримати банки в киплячій воді 10 хвилин (відлік від закипання).
5Прибрати; охолоджувати на дротяних стелажах. Огірки мають засолюватися до подачі при кімнатній температурі 1 тиждень.
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Засолка: 1 тиждень