Млинці боярські

  

8 Жовтня, 2016

Блины и блинчики (Семь поварят)
Этюды о питании

  • Prep: 2 hrs
  • Cook: 50 mins
  • Yields: 8-10 порцій

Ingredients

Борошно пшеничне - 2 склянки

Борошно гречане - 3 склянки

Молоко - 4 склянки

Вершки густі - 1 склянка

Сметана - 1 склянка

Цукор - 1 ст. ложка

Масло вершкове - 100 г

Дріжджі - 30 г

Яйця - 5 шт.

Сіль

Олія

Directions

1Закип'ятити 2 склянки молока, остудити його до температури парного, відлити півсклянки і в ньому розмішати дріжджі. Вилити молоко та дріжджі в емальовану каструлю і замісити на гречаному борошні опару. Поставити в тепле місце на 1,5‑2 години.

2Коли опара підійде, долити в неї решту молока, жовтки, сметану, масло, сіль, цукор (або яєчні жовтки, розтерті зі сметаною, маслом, сіллю і цукром) і пшеничне борошно. Розмішати і дати тісту піднятися.

3Влити в тісто збиті вершки, потім збиті яєчні білки, перемішати і дати постояти 15‑20 хвилин.

4Випікати млинці на розпеченій сковороді з маслом з обох боків.

5Подавати зі сметаною, маслом або рибною ікрою.

00:00