Баклажани гострі з овочами
овочеві страви здорове харчування, пісне
21 Лютого, 2018
222 рецепта для здоровых и полезных постов (Еда, которая лечит)
Ingredients
Баклажани - 2 шт.
Помідори - 3 шт.
Цибуля ріпчаста - 2 шт.
Селера - 2 стебла
Оливки - 0,5 банки
Базилік
Кедрові горішки очищені - 1 ст. ложка
Родзинки - 2 ст. ложки
Оцет винний - 2 ст. ложки
Бульйон овочевий або вода - 0,5 склянки
Олія оливкова або рослинна для смаження
Перчик гострий - 0,25 шт. (для гострої страви)
Цукор - 0,25 ч. ложки
Сіль
Перець
Directions
1Цибулю очистити і нашаткувати півкільцями. Помідори нарізати великими дольками. Селеру очистити і нарізати шматочками. Базилік вимити, обсушити і нарізати. Дрібно нарізати гострий перчик. Родзинки вимити, покласти в окріп на кілька хвилин. Баклажани очистити, вимити, обсушити і нарізати кубиками.
2Нарізані баклажани, періодично помішуючи, обсмажити з усіх боків в розігрітій оливковій або рослинній олії. Потім викласти їх з посуду та залишити на деякий час.
3У тому ж посуді 2‑3 хвилини обсмажувати селеру, потім додати в баклажани.
4Долити трохи олії та покласти цибулю, тушкувати ще 2‑3 хвилини, перемішати.
5До цибулі додати подрібнені помідори, маслини, родзинки, кедрові горіхи, базилік, гострий перчик. Все перемішати, накрити кришкою і тушкувати кілька хвилин.
6До тушкованих овочів додати нарізані баклажани і селеру, сіль, цукор, перець, винний оцет, все перемішати. Влити до овочів трохи гарячого овочевого бульйону або води, накрити кришкою і томити 8‑10 хвилин на маленькому вогні.
7При подачі баклажани з овочами посипати базиліком і кедровими горішками.