Еклери лимонні
21 Лютого, 2018
16 рецептів Юлії Висоцької. Десерти (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 1 hr 10 mins
- Yields: 10 порцій
Ingredients
Борошно - 150 г
Масло вершкове - 100 г
Яйця - 3 шт.
Вода - 180 мл
Цукор - 1 щіпка
Сіль морська - 1 щіпка
ДЛЯ КРЕМУ:
Лимони - 2 шт.
Масло вершкове - 175 г
Цукор - 125 г
Яйця - 5 жовтків
ДЛЯ КАРАМЕЛІ:
Лимони - 2 шт.
Цукор - 150 г
Вода - 1 склянка
Directions
ТІСТО:
1Борошно просіяти через сито два рази; при другому просіюванні додати по щіпці солі та цукру.
2Розтопити 85 г вершкового масла в 180 мл гарячої води, всипати просіяне борошно і вимішати до однорідності.
3Яйця злегка збити та ввести невеликими порціями до борошна з маслом, безперервно вимішуючи, доки тісто не стане гладким і блискучим.
4Змастити деко вершковим маслом і, формуючи тістечка, викладати тісто столовою ложкою, попередньо опускаючи її в холодну воду, щоб тісто до неї не прилипало.
5Випікати еклери 15 хвилин в розігрітій до 180°С духовці, потім зменшити температуру до 150°С і випікати ще 10 хвилин.
КРЕМ:
1Цедру 2 лимонів натерти на дрібній тертці, віджати з них сік.
2Розтерти вершкове масло кімнатної температури з цукром, по одному ввести жовтки, додати цедру та сік лимонів, вимішати.
3Прогрівати крем на водяній бані, безперервно перемішуючи його, щоб жовтки не згорнулися.
4Коли крем загусне, протерти його через сито.
КАРАМЕЛЬ:
1З двох лимонів, що залишилися, ножем для чищення овочів зняти цедру довгими тонкими смужками.
2Всипати в глибоку сковороду цукор, змочити його водою і поставити на вогонь. Коли цукор розчиниться, додати нарізану лимонну цедру і продовжувати прогрівати на невеликому вогні, доки карамель не загусне.
ЕКЛЕРИ:
1Надрізати еклери збоку, начинити їх кремом і прикрасити карамеллю.