Кекс ванільний, глазурований вершковою помадою і марципановими ромашками
21 Лютого, 2018
Яркие украшения кексов (Вкусно. Быстро. Доступно)
Ingredients
Борошно - 240 г
Масло вершкове - 200 г
Цукор - 200 г
Яйця - 4 шт. великих
Лимон - 0,5 шт. (сік)
Ванільний цукор - 4 ст. ложки
Сода - 1 ч. ложка
Сіль
Мастика марципанова - біла + жовта
Помада готова - 130 г
СИРОП ДЛЯ ПРОСОЧЕННЯ:
Цукор - 3 ст. ложки
Молоко - 1 ст. ложка
Лікер «Бейліз» - 1 ст. ложка
Directions
1Масло кімнатної температури розтерти з цукром і ванільним цукром до стану пишної білої маси. Не перестаючи розмішувати, вбити по одному яйця, розмішати та влити лимонний сік, в якому попередньо погасити соду.
2У масляну суміш додати сіль і просіяне борошно. Тісто акуратно вимішати дерев'яною лопаткою. Викласти у формочки. Випікати в добре прогрітій духовці при 180°С близько 50 хвилин.
3СИРОП: Змішати цукор, ром з гарячою водою до повного розчинення цукру.
4Теплі кекси просочити сиропом і полити помадою.
5Зліпити з білого марципану ромашки, зробити жовту серединку та викласти квіти на майже застиглу помаду. Якщо помада сильно застигла, то основу квітів змастити сиропом і злегка втиснути прикрасу в помаду.
6Прибрати в холодне місце на 1 годину.