Биточки з форелі
26 Лютого, 2018
19 рецептів Юлії Висоцької. Страви з риби (Домашня колекція СТБ)
- Cook: 55 mins
- Yields: 4 порції
Ingredients
Форель - 300-400 г філе
Картопля - 1 кг
Помідори - 4-5 шт. маленьких
Морква - 1 шт.
Цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
Цибуля зелена - 1 пучок
Кріп - 0,5 пучка
Часник - 1-2 зубчики
Масло вершкове - 50 г
Олія оливкова - 2 ст. ложки
Борошно пшеничне - 2 ст. ложки
Перець чорний мелений - 1 щіпка
Сіль морська - 1 щіпка
ДЛЯ СОУСУ:
Лимони - 0,5 шт.
Кріп - 0,5 пучка
Сметана - 3-4 ст. ложки
Сіль морська - 1 щіпка
Directions
1Форель покласти в невелику каструлю, додати очищені цибулю, часник і моркву, трохи посолити, залити водою, довести до кипіння і варити 15 хвилин.
2Картоплю очистити і відварити в підсоленій воді, потім воду злити та зберегти.
3Приготувати з картоплі пюре, додавши вершкове масло та 3 ст. ложки води, в якій вона варилася.
4Зелену цибулю, 0,5 пучка кропу, помідори подрібнити та змішати з пюре.
5Відварену форель розкришити виделкою, з'єднати з пюре, добре перемішати. Якщо потрібно, додати трохи солі та перцю.
6Зробити невеликі биточки, обваляти їх у борошні й обсмажити на оливковій олії.
7СОУС: З половинки лимона вичавити сік. 0,5 пучка кропу дрібно порубати, змішати з лимонним соком і сметаною, злегка посолити.
8Полити биточки соусом і подавати гарячими.
Для биточків підійде будь-яка червона риба, наприклад сьомга