Цвітна капуста з перцем

  

5 Березня, 2018

Витаминные заготовки (Семь поварят)

Ingredients

Цвітна капуста - 1 кг

Перець солодкий - 300 г

Петрушка - 150 г кореня

Часник - 3‑4 зубчики

ДЛЯ МАРИНАДУ:

Вода - 1 л

Оцет столовий - 50 г

Лавровий лист - 1‑2 шт.

Сіль - 1‑2 ст. ложки

Цукор - 1‑2 ст. ложки

Перець білий мелений

Directions

1МАРИНАД: У киплячій воді розчинити сіль і цукор, додати лавровий лист, проварити 2 хвилини, зняти з вогню, влити оцет.

2Цвітну капусту розібрати на суцвіття, бланшувати 2 хвилини в підкисленій воді, відкинути на друшляк, охолодити під струменем холодної води.

3Очищений від насіння перець і корінь петрушки нашаткувати соломкою. Часник подрібнити.

4Підготовлені овочі шарами укласти в літрові банки, при цьому часник повинен лежати і на дні, і зверху. Кожен шар посолити, поперчити. Овочі придавити рукою, щоб вони дали сік, потім залити гарячим маринадом, витримати 12‑15 годин.

5Маринад злити, довести до кипіння і знову залити овочі. Повторити заливку двічі.

6Стерилізувати банки 15‑20 хвилин, закатати.

7Зберігати в сухому прохолодному місці.

00:00